Onze producten

De natuur speelt een hoofdrol in onze producten. Alle items zijn gemaakt met liefde en zorg én een unieke Growing Concepts-signatuur. Ook in onze bedrijfsprocessen kiezen wij voor groen. Dat doen we door op een ambachtelijke manier te produceren. Dichtbij huis en zo duurzaam mogelijk, veelal in samenwerking met lokale makers. 

We weten precies waar we de mooiste planten moeten inkopen, om er daarna prachtige creaties van te maken. Hiervoor werken we samen met de beste kwekers in Nederland en Denemarken met een MPS-certificatie, een keurmerk op het gebied van duurzaamheid. Elke plant heeft zijn eigen bijzondere eigenschappen en is daarmee bepalend voor de sfeer die we willen creëren.

Wist je dat al ons glaswerk mondgeblazen is en gemaakt wordt van gerecycled glas? En dat het houtwerk voor onze interieuraccessoires handgemaakt wordt door een ‘buurbedrijf’ uit Haarlem? Wij zijn gek op natuurlijke materialen vanwege de luxe uitstraling en lange levensduur. Inderdaad, als het om kwaliteit gaat doen we geen concessies.

Over ons

Growing Concepts heeft een missie: jouw wereld groener maken. Want een groene habitat maakt gelukkig. Planten zijn niet alleen essentieel voor onze leefomgeving, ze zijn ook mooi en decoratief. De natuur prikkelt de creativiteit en geeft ons energie. Wij maken het je graag zo makkelijk mogelijk om te kiezen voor een groen interieur.

Ontdek hoe planten je woongeluk vergroten, leer de mooiste soorten kennen en ervan te houden én verwonder je over de wijze waarop ze groeien. Growing Concepts is geboren vanuit de wens om de plantenwereld te vernieuwen en te verduurzamen met unieke producten waar je blij van wordt. Weinig onderhoud, wél een geweldige blikvanger in huis. Als een ode aan de natuur.


Dit is Kevin van Willigenburg, de oprichter van Growing Concepts. Een ambitieuze jonge ondernemer met een groen hart. Want wie zelfs een naaldbos op zijn onderarm laat vereeuwigen, die moet wel veel van de natuur houden…

“Bomen, planten dieren, ik ben gek alles wat leeft. De natuur gaat zijn eigen gang, is ontembaar. Ook de diversiteit van de natuur vind ik fascinerend. Er zijn zoveel verschillende planten, elke dag ontdek ik wel nieuwe soorten. En iedere plant groeit weer anders, daar bestaan geen wetmatigheden voor. Als plantenverkoper op de markt ontdekte ik dat de plantenwereld toe was aan vernieuwing én duurzamer kon. Zo is Growing Concepts ontstaan. De liefde voor natuurlijke materialen zie je terug in al onze interieuritems. Met een klein team stellen wij onze producten met veel zorg samen in Haarlem. En brengen zo een stukje natuur bij jou thuis.