Ontdek het verhaal achter Growing Concepts

Growing Concepts is een botanisch lifestylemerk met een verrassende collectie interieurproducten. Van terrariums met planten tot waanzinnige wanddecoraties. Benieuwd wie de drijvende krachten zijn achter het bedrijf en waar het merk voor staat? In deze blog lees je alles over de missie en werkwijze van Growing Concepts.

Merk met een missie
De oprichter van Growing Concepts is Kevin van Willigenburg. Een ambitieuze jonge ondernemer met een groen hart, die jaren geleden de overstap maakte van mode naar interieur. Zijn liefde voor de natuur – van bomen en planten tot natuurlijke materialen – ligt ten grondslag aan het merk. De natuur prikkelt de creativiteit en geeft ons energie. Vanuit het idee dat de interieurwereld toe was aan vernieuwing én een stuk duurzamer kon, startte hij in 2018 Growing Concepts. Een merk met een missie: onze leefwereld groener maken, zowel letterlijk als figuurlijk. Want een groene habitat maakt gelukkig, zo simpel is het.

Buiten is binnen
Met hun natuurlijke uitstraling vormen de producten van Growing Concepts een aanwinst voor elk interieur. Hoe mooi is het om een stukje natuur naar binnen te halen? Om jezelf te omringen met planten, natuurlijke materialen en duurzame interieuraccessoires? We weten allemaal dat een wandeling door het bos wonderen doet om stress te verminderen en nieuwe energie op te doen. Zo gelooft Growing Concepts dat een groene woon- en werkomgeving een vergelijkbaar effect heeft. Buiten is binnen, is het credo. Met botanische lifestyleproducten die makkelijk in het onderhoud zijn én waar je blij van wordt, elke keer dat je ernaar kijkt.

Growing Concepts Botanisch lifestyle brand

Innovatief karakter
Haarlem is de bakermat van het bedrijf. Hier werkt een klein en toegewijd team dag in dag uit aan het creëren van Growing Concepts-producten, die met de hand worden samengesteld. Alles gebeurt in eigen huis, van het ontwerpen tot het verpakken van de producten, met de grootste zorg en oog voor detail. De liefde voor planten, natuurlijke materialen en duurzaamheid is wat het team van Growing Concepts drijft. Creativiteit staat voorop: het designteam is constant bezig met productontwikkeling en innovatie. Dit maakt dat het productaanbod telkens wordt verrijkt met nieuwe artikelen.

Botanische touch
Growing Concepts is bekend geworden met terrariums in alle soorten en maten waar tropische planten in groeien, volledig zelfvoorzienend. Deze familie van ecosystemen breidt zich steeds verder uit, met als nieuwste aanwinst de Ceres: het eerste terrarium dat tegelijkertijd fungeert als bijzettafel. Door de jaren heen is het productaanbod steeds breder geworden, met als doel een volwaardige lifestylecollectie neer te zetten. Growing Concepts biedt een unieke range lifestyleproducten met een botanische touch. Van blikvangers voor aan de wand – zoals de Dana behangcirkels of de Huldra en Vesta wanddecoraties – tot de Freya droogbloemconcepten.

Lokaal en duurzaam
Kenmerkend voor Growing Concepts is de ambachtelijke productie, dicht bij huis en zo duurzaam mogelijk. Ja, ook als het gaat om de bedrijfsprocessen kiest het merk voor groen. Dat zie je onder meer terug in de keuze voor de materialen, variërend van gerecycled glas tot ecologisch verantwoord hout, of in het gerecyclede karton voor de verpakkingen. Alle producten worden geproduceerd in Europa en in sommige gevallen zelfs om de hoek van het hoofdkantoor, bijvoorbeeld bij een lokale houtwerkplaats in Haarlem. Op die manier stimuleert het bedrijf lokale productie én is een authentiek product gegarandeerd.

Growing Concepts Hebe Cork


Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.


Example blog post
Example blog post
Example blog post