Kerstboom eruit? Deze prachtige groene interieuritems vullen de leegte

Hou het kerstgevoel vast

Het nieuwe jaar is begonnen en de feestdagen zitten er weer op, helaas. We hopen dat je ondanks alle beperkingen een gezellige tijd hebt gehad! En om die gezelligheid nog wat langer vast te houden, helpen we je graag op weg om die warme sfeer in huis ook na de feestdagen te behouden. Want de donkere dagen zijn voorlopig nog niet voorbij. De kerstboom zorgde ’s avonds met zijn gezellige lampjes voor een knusse sfeer in de woonkamer tijdens de decembermaand. Een groot gemis als die kerstboom eenmaal weer de deur uit is.

 

Groen + licht = gezelligheid

Niet getreurd, want gelukkig zijn er genoeg andere manieren om te zorgen voor sfeervol licht in de woonkamer. Een hele mooie vervanger van de kerstboom is bijvoorbeeld de Ecolight XL. Dit ecosysteem met een LED-lampje aan de bovenkant creëert een warm sfeerlicht én is een waar designobject. Bovendien is dit gesloten terrarium lekker groot – hij valt niet voor niets onder The Giants! – waardoor hij de lege ruimte van de kerstboom perfect opvult. De botanische planten zorgen met hun groene bladeren voor een echte jungle-vibe.

 

Vind jij je huis ook zo kaal, nu de kerstboom eruit is? Wij verzamelden een aantal prachtige interieuritems die de leegte heel mooi opvullen én geven tips om je oude kerstboom op een originele manier te recyclen.

Kunst van rendiermos

Dennenappels, takken van hulst met rode bessen, sierappeltjes... de mooiste kerstdecoraties komen uit de natuur. Ook na de kerstdagen zorgen natuurlijke materialen voor een warme sfeer in huis. Wat dacht je bijvoorbeeld van een moskunstwerk aan de muur? Met de Huldra Eiken Hexagon met echt rendiermos hou je het kerstgevoel nog wat langer vast. De eikenhouten lijst is met de hand gemaakt en het mos heeft geen verzorging nodig. Ideaal! Met dit modulaire systeem geef je dat ene saaie muurtje in huis in een handomdraai een groene metamorfose.

 

Recycle je oude kerstboom

En wat te doen met je oude kerstboom? Al die afgedankte bomen op straat zijn ieder jaar een treurig gezicht. Duurzaam alternatief: koop een kerstboom met kluit en herplant ‘m in de tuin. Zo kun je je boom jaar in jaar uit gebruiken. Weinig ruimte? Dan is recyclen een betere optie. Maak van de takken een composthoop of gebruik ze om je planten te beschermen tegen de wintervorst. Van de stam kun je mooie onderzetters zagen. En de dennennaalden? Daar kun je geurzakjes van maken of winterse dennenthee van zetten. Super gezond, en onwijs lekker!


Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.


Example blog post
Example blog post
Example blog post