Een kijkje in de keuken; hoe word jouw Growing Concepts gemaakt

Vandaag geven we een kijkje in onze keuken. Want hé geef toe, het is altijd leuk om te zien hoe het er bij een ander aan toe gaat. Daarnaast willen we eerlijk en transparant zijn over hoe onze producten ontwikkeld en geproduceerd worden.
Welke materialen gebruiken we? Waar produceren we? En wat voor een mensen werken er mee aan Growing Concepts? Je komt er allemaal achter in deze blog!

De terrariums

Zoals waarschijnlijk vele van jullie weten zijn wij ons Growing Concepts avontuur begonnen met de verkoop van terrariums. En nog steeds is dit ons meest verkochte product. Dus laten we hier mee beginnen!
Wij vinden het belangrijk om zo veel mogelijk dicht bij huis te produceren. Zo hoeven onze producten niet de hele wereld over wat weer beter is voor onze co2 voetdruk en ook zo weer beter voor het milieu. Hierdoor kiezen we ervoor om al het glaswerk wat we gebruiken uit Europa te halen. Voor de planten werken we samen met de beste kwekers uit Nederland en Denemarken met een MPS-certificatie. Dit is een keurmerk op het gebied van duurzaamheid.  

Maar dan zijn we er natuurlijk nog niet, want hoe komen alle losse onderdelen van jouw DIY-terrarium dan bij elkaar? Hiervoor werken wij samen met verschillende lokale partijen.
Één partij daarvan is een sociale werkplaats. Hier werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die met veel liefde de juiste hoeveelheid aarde, mos en steentjes die nodig zijn voor het terrarium bij elkaar verpakken. Door met deze organisatie samen te werken dragen we niet alleen een steentje bij aan de natuur maar ook aan de maatschappij!

De wanddecoratie

Als je wel eens een kijkje op onze website hebt genomen weet je dat we naast de terrariums ook steeds meer wanddecoraties verkopen. Van volledige modulaire moswanden, tot houten wandpanelen. Een saaie muur in huis tover je zo in één keer om tot een echte blikvanger. En door de modulaire moswand kan je jouw botanische muur-statement zo groot maken als je zelf wilt!

Voor al het houtwerk werken we samen met een Haarlems buurbedrijf. Zij zijn specialist in lasersnijwerk en weten precies waar je het mooiste hout vandaan haalt. Het houtwerk wat wij gebruiken is MDF gecombineerd met ecologisch verantwoord eiken of notenhout.

En het mos wat we gebruiken voor onze moswanden?  Dit word op alle panelen geplakt door dezelfde sociale werkplaats als we hierboven al even kort noemde. Zoals je kunt begrijpen vervullen hun een grote rol binnen ons bedrijf!

En hoe komt het dan bij jou thuis?

Sinds kort werken wij samen met een fijne partner die alle pakketten voor ons verstuurd. Hierbij zijn er veel meer mogelijkheden ontstaat. Zo kan je zelf je eigen (groene) vervoerder kiezen en kan jouw Growing Concepts nu nog sneller bij jou zijn! Een nieuwe vervoerder waar we mee samenwerken is Budbee. Budbee heeft net als ons een duurzame mindset en probeert zijn steentje bij te dragen aan een schonere planeet. Denk hierbij aan het investeren in cargofietsen, elektrische voertuigen of het bouwen van fossielvrije tankstations en groene distributiecentra. Hier worden wij blij van en we hopen jullie ook!

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.


Example blog post
Example blog post
Example blog post