Dit zijn dé interieurtrends voor 2022!

Het nieuwe jaar is al een paar weken begonnen en nu de kerstboom eruit is kriebelt het gelijk weer om aan de slag te gaan met ons interieur. Dus wat is er dan leuker om te kijken naar de interieurtrends voor dit jaar! In deze blog gaan we een kijkje nemen in de populairste interieurstijlen, kleuren en materialen.

Ben je benieuwd hoe andere interieurfanaten deze trends in combinatie met Growing Concepts toepassen in hun interieur? Hou onze blogs dan in de gaten, want binnenkort hierover meer!


Wabi Sabi in je interieur


Was vorige jaar de grootste nieuwe interieur trend nog Japandi; dit jaar trekken we hem nog iets verder door naar de stijl Wabi Sabi.


In tegenstelling tot Japandi is Wabi Sabi niet alleen een interieurtrend maar een levensstijl. In deze Japanse filosofie staat rust centraal en gaat het om de schoonheid van imperfecties, eenvoud en natuur.


Het kleurgebruik is rustig en neutraal met een tinten als bruin, beige en ecru. Er word veel gebruik gemaakt van zachte, grof geweven stoffen en natuurlijke materialen. De imperfecties die van nature al voorkomen in de natuurlijke materialen zoals houtnerven mogen gezien worden. En de verf op de muur? Die hoeft niet meer glad en strak te zijn maar mag grof met een blokkwast worden aangebracht.


Wabi Sabi in je interieur met het ronde wandpaneel

De jaren 70 interieur look komt weer terug


De jaren 70 zijn hot! En dat zie je in het interieur met ronde vormen, warme kleuren en (bloemen) prints. Het komt allemaal terug maar dan wel in een nieuw jasje. De schrootjes worden vervangen door een hippe lattenwand met vilt en waar we in de jaren 70 vooral kozen voor fel oranje gaan we nu voor de afgezwakte variant terra. En de zitkuil? Ook deze maakt zijn comeback!


"Kies de interieurstijl die bij jouw past!”

Organische en ronde vormen


Waar we voorheen veel rechte lijnen in het in interieur zagen, worden deze de afgelopen jaren steeds meer vervangen door ronde en organische vormen. Deze vormen doorbreken de rechte lijnen en maken het interieur zacht en speels. Denk hierbij aan ronde banken en stoelen, organisch gevormde spiegels en vazen. Maar ook rond glaswerk en wanddecoraties, waarbij de reliëf art erg populair blijft.


Organische vormen in je interieur met relief art

Zachte en aaibare materialen


Plof op de bank en omring jezelf met de zachtste materialen. Hoe aaibaarder hoe beter! Gebruik grof geweven stoffen of stoffen als teddy, fluweel en bouclé. En imperfecties in de stof mogen dus net als in de Wabi Sabi trend gewoon gezien worden.


Hout op hout in je interieur? Dat kan!

Hout in je interieur is populair en het leuke is dat de verschillende hout soorten en kleuren met elkaar gecombineerd mogen worden. Sterker nog; combineer juist eens eiken en noten met elkaar en je zal zien dat het juist meer diepte en speelsheid geeft.

De visgraat vloer blijven we ook nog steeds veel terug zien, maar de Hongaarse punt wordt ook steeds populairder en we kiezen vaak net voor een tintje donkerder.


Lamp in de spotlight


De lamp krijgt een centrale plek in het interieur en mag dus gezien worden! Kies voor een echte eyecatcher boven je eettafel of op het dressoir. We zien veel vintage lampen en lampen met een kap, wat gelijk ook weer een knipoog geeft naar de jaren 70 trends.

Ook keramieken lampen in organische vormen gecombineerd met stof en ronde glazen lampen zijn trends die we veel terug zien.


lamp in de spotlight in je interieur
lamp in de spotlight in je interieur

De kleur groen


Naast alle aardetinten die we veel zien sluiten we de blog af met de kleur groen. De kleur die we het meest koppelen aan de natuur en we ook blijven terugzien in het interieur. Van olijfgroen tot salie groen. Alles mag! Met planten haal je dit natuurlijk het gemakkelijkste in het interieur en deze hoeven tegenwoordig niet klein te zijn, maar pak uit met grote planten of heuse bomen in je woonkamer!



Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.


Example blog post
Example blog post
Example blog post