Deze anders-dan-anders kerstversiering maakt jouw kerstboom uniek

Kerst is hét moment om flink uit te pakken met een kerstboom, lichtjes, ballen, sterren en meer. Wil je eens iets anders dan de traditionele kerstversiering? Gelukkig zijn er genoeg mooie én duurzame alternatieven die van jouw boom echt iets bijzonders maken.

 

Vondsten uit de natuur

Waarom nieuwe kerstversiering kopen als je die ook zelf kunt maken? De materialen liggen gewoon op het oprapen. In december groeien de mooiste hulstbladeren, vind je mos in overvloed en ligt het bos bezaaid met grote dennenappels. Thuis kun je helemaal los met al die schatten uit de natuur. Maak er een mooi kerststuk van voor op tafel, zet de hulsttakken in een vaas en geef de dennenappels een likje witte verf. Zo lijkt het net of ze bedekt zijn met een laagje sneeuw. Lintje eraan en de dennenappels zijn klaar voor in de boom!

 

Engeltjes van lege blikjes

Eierdozen over? Niet wegdoen! Met een beetje verf, glitter, touw en lijm maak je er de mooiste kerstklokken van. Wil je het echt profi aanpakken, lijm er dan ook nog een klein belletje in. Een gezellig knutselproject met de kinderen voor als het buiten koud en guur is. Ook met lege blikjes kun je van alles doen. Wat dacht je van schattige engeltjes met vleugels van ijzerdraad? Denk voortaan dus twee keer na voor je die lege Cola-blikjes in de prullenbak gooit. Op Pinterest vind je nog veel meer leuke ideeën om je eigen kerstdecoratie te maken van afvalmaterialen.

 

Kerstbal met luchtplantje

Geen tijd of zin om zelf kerstdecoratie te maken, maar wil je wel iets spectaculairs en handgemaakts? Gelukkig zijn er genoeg mooie en duurzame items te vinden. Neem de Greencatcher wooden ball en de Dasher. Minimalistische, ambachtelijk gemaakte kerstballen van hout of glas met een luchtplantje erin. Een ‘zwevende’ plant? Jazeker: de tillandsia haalt zijn voedingsstoffen uit de lucht via kleine donzige haartjes op de bladeren en heeft dus geen aarde nodig. Deze unieke kerstballen verdienen trouwens ook na Kerst een mooi plaatsje in huis!

 

Zelf gebakken kerstkransjes

Ook een minimalistische oplossing: bak je eigen kerstversiering. Denk aan geglazuurde kerstboompjes of huisjes. Het ultieme kerstkoekje is natuurlijk het kransje, met lekker veel geschaafde amandelen. Op internet vind je allerlei recepten. Het bakken alleen al is een feest,   doordat het huis zo heerlijk gaat ruiken en je meteen in de kerstsfeer komt. En het staat ook nog eens heel nostalgisch in de boom. Waarschuwing: het is wel lastig om de verleiding te weerstaan af en toe zo’n kraakvers kransje uit de boom te snoepen...

 

Je eigen minikerstboom

Ga je dit jaar geen kerstboom in huis halen, maar wil je het toch gezellig maken? Dan is een gesloten terrarium met minikerstboom een uitkomst. Dat neemt minder ruimte in beslag en is net zo magisch. Geen uitvallende naalden en tóch je eigen kerstboom in miniformaat, hoe cool is dat? En wil je ‘m na de feestdagen ruilen voor een andere plant, dan is dat geen probleem. Wie een ecosysteem uit de Christmas edition-lijn koopt krijgt een tegoedbon om voor de helft van de prijs een refill-pakket aan te schaffen met een plant naar keuze.

 


Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.


Example blog post
Example blog post
Example blog post