4 tips voor een duurzame decembermaand

De decembermaand is begonnen! Dat betekent sinterklaas- en kerstinkopen doen, gezellig samenzijn en lekker eten. Wist je dat je met elk cadeau dat je koopt kan bijdragen aan een betere wereld? Wij verzamelden ideeën voor duurzame cadeaus én inpaktips.

Kies voor natuurlijke materialen

Tijdens de feestdagen overladen we elkaar met cadeautjes. Een prachtige traditie. Maar helaas zijn die cadeaus lang niet altijd even duurzaam. Gelukkig zijn de goedheiligman en de kerstman op de groene toer. Ben je nog op zoek naar iets moois voor in de zak of onder de kerstboom? Overweeg dan om voor natuurlijke en duurzame materialen te gaan zoals hout, bamboe of gerecycled glas. Geef daarnaast liever iets minder, maar écht mooie cadeaus die met liefde zijn gemaakt. Kwaliteitsproducten waar de gelukkige ontvanger jarenlang plezier van heeft.

Geen chocoladeletter, maar een mosletter

O, kom er eens kijken wat ik in mijn schoentje vind... een mosletter! Wauw, dat is weer eens iets anders dan de traditionele letter van banket of chocoladeletter. Het perfecte cadeau voor wie niet van zoet houdt (of geen chocoladeletter meer kan zien). De Huldra is verkrijgbaar in alle letters van het alfabet. Of pak het groots aan en geef iemand zijn naam in mosletters cadeau. Met dit modulaire concept is alles mogelijk. En in tegenstelling tot het kortstondige geluk van een chocoladeletter, blijft dit onderhoudsvrije moskunstwerk jarenlang levendig en groen.

Ecosysteem met sfeerverlichting

De dagen worden korter, de avonden langer en we vullen onze woonkamers met kaarsjes en sfeerverlichting. Lampjes zijn zeker niet alleen voor in de kerstboom, ze kunnen overal. Ja, zelfs in jouw eigen botanische wereld onder glas. Neem de Demeter met LED-lampje: dit unieke ecosysteem is een instant sfeermaker. De lampendop van hoogwaardig eikenhout is handgemaakt door een lokaal bedrijf uit Haarlem. Een duurzaam cadeau mét een goed verhaal. Geweldig om iemand mee te verrassen of voor je eigen verlanglijstje. 


Pak je cadeau duurzaam in

Vaak is het uitpakken van de cadeaus al één groot feest. Die spanning! Wat zou er in dat pakje zitten? Toch is al dat inpakpapier niet echt goed voor het milieu. Zeker niet als het gelijk kapot wordt gescheurd en vervolgens bij het oud papier eindigt. Wel eens aan gedacht om zelf pakpapier te maken van oude kranten die je met de hand bestempelt? Of verdiep je in Furoshiki, een Japanse inpaktechniek met herbruikbare stoffen. Mooi lint eromheen, handgeschreven gedicht of kaart erbij, en het ziet er gelijk hartstikke feestelijk uit. A december to rembember!

Wie verras jij dit jaar met een groen cadeau?

Het is weer bijna onze favoriete tijd van het jaar! Maak jouw feestdagen compleet met onze kerstconcepten.

 


Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.


Example blog post
Example blog post
Example blog post