Growing Concepts, over ons

Growing Concepts brengt een innovatief aanbod aan groen voor in huis of op het werk. Innovatie en creativiteit zijn daarbij ons handelsmerk. Het is niet nieuw dat mensen elkaar planten of bloemen geven, of planten gebruiken om woon en werkruimtes op te vrolijken. Dit gebeurt al sinds jaar en dag. Wel zien we dat mensen de laatste jaren steeds meer op zoek zijn naar betekenis en originaliteit. Bij Growing Concepts spelen we daarop in. De nieuwe generatie wil weten waar het stukje groen vandaan komt, hoe het is samengesteld en waar het voor staat. Een bosje bloemen van de supermarkt, of de eerste de beste kamerplant uit een tuincentrum spreekt de nieuwe generatie minder aan. Zij zoeken naar creativiteit en nieuwe concepten. Die hang naar innovatie delen zij met Growing Concepts. Wij gaan op uiterst creatieve manier om met al het moois dat de natuur ons schenkt. Stel je eens een mooie designlamp voor en stel je dan voor dat die lamp onderdeel uitmaakt van een hermetisch gesloten ecosysteem. Een designlamp dus, die ook een plant bevat. Stel je dan ook nog eens voor dat jij die levende plant nooit water hoeft te geven. Als dat je wat lijkt, dan deel je onze passie. Wij zien je plant dan ook als een integraal deel van je interieur. Er staat niet zomaar een plant in de hoek, er staat een designconcept dat aansluit bij het verhaal dat jij wilt vertellen. Ons verhaal sluit daar bij aan. Wij hebben een passie voor groen, voor kwaliteit en voor duurzaamheid.

Echt groen, zonder groene vingers

Growing Concepts maakt gebruik van zorgvuldig geselecteerde en MPS-GAP gecertificeerde kwekers. Al onze materialen komen daar vandaan en worden door ons één voor een uitgekozen. Onze hermetisch gesloten ecosystemen bouwen we met de hand. Daarbij kiezen we een goede ondergrond, speciaal mos (vaak afkomstig uit Denemarken) en natuurlijk een mooie plant, die precies bij de biotoop past. Nadat de biotoop door ons is afgesloten, kan de plant zichzelf verzorgen. Dat betekent dat je er geen water bij hoeft te doen en dat je ook niet in de weer hoeft met dode bladeren of takjes. Het ecosysteem is helemaal zelfvoorzienend. Bij de materiaalkeuze geven we er ook blijk van dat we niet alleen het binnenklimaat hoog in het vaandel hebben staan, ook voor de natuur buiten moet goed gezorgd worden. We gebruiken daarom vooral gerecyclede materialen en zo weinig mogelijk plastic.

Weten wat je koopt

Bij Growing Concepts vinden we het belangrijk dat je weet wat je koopt. Daarom selecteren we al onze producten zelf en vind je op onze website heldere beschrijvingen. Zo leer je waar je plant oorspronkelijk vandaan komt en over hoe de inheemse bevolking de plant gebruikt.

Groen design

Growing Concepts begrijpt dat de tijd van ‘doe maar een plantje’ echt achter ons ligt. Als je op zoek gaat naar een plant of ecosysteem, dan zoek je naar iets dat waarde toevoegt aan je interieur. Daar sluit ons concept heel goed bij aan. Zo geven we je via onze website tips over in welk soort interieur een bepaalde plant of ecosysteem het beste tot zijn recht komt. Ga je voor een kamerplant in een minimalistisch interieur, dan raden wij je de Nieuw-Zeelandse Maori Corokia aan. Wil je juist een stoere aandachtstrekkende groene feature wall, plaats dan onze Philodendron Atom klimplant voor een gaasrek in je kamer. Ook de door ons met de hand vervaardigde ecosystemen zijn in elke maat beschikbaar, van grote bokalen van meer dan 35 liter, tot kleine formaten met een inhoud van 5 liter of minder. Ben je een liefhebber van groen in huis, maar heb je een eigen smaak en stijl, dan is Growing Concepts de plek voor jou.

Growing Concepts, onze producten en gebruikte materialen

Planten zorgen voor een gezonde leef en werkomgeving. Het is wetenschappelijk aangetoond dat een mens in ruimtes met planten beter tot rust komt en zich bovendien beter kan concentreren. Daarnaast is groen steeds vaker een designelement, waarmee je iets over jezelf vertelt, over je gezin of over je onderneming. Bij Growing Concepts zijn we de specialist voor kamerplanten en zelfstandige ecosystemen, die aansluiten bij een zelfbewuste en creatieve levensstijl. We selecteren al onze planten één voor één bij zorgvuldig uitgezochte telers. Met deze planten komen we tot unieke designconcepten. Een voorbeeld daarvan zijn onze ecosystemen. Deze ecosystemen zien er niet alleen geweldig uit, ze zijn het ook. Het zijn volledig zelfstandige biotopen, die je dus geen water hoeft te geven en waarvan je geen dode bladeren hoeft op te ruimen, of takjes hoeft af te snijden. Elk ecosysteem wordt door ons zelf met de hand samengesteld. Dit doen we omdat we het belangrijk vinden dat elk product dat we maken gegarandeerd kwaliteit toevoegt aan de ruimte waarin het geplaatst wordt. Met onze ecosystemen haal je dan ook rust en harmonie in huis. Overigens gaat onze zorg verder dan alleen je eigen binnenklimaat. We gaan in de selectie van materialen zo milieuvriendelijk mogelijk te werk. Zo werken we alleen met gerecycled materiaal, zoals glas, hout en karton. Plastic gebruiken we vrijwel niet.

Ecosystemen, de creatieve zelfstandige biotopen

Planten zijn eigenlijk onmisbaar in je woonkamer en werkomgeving. Zo heeft de aanwezigheid van planten een bewezen positieve invloed op je humeur, werkplezier en op de vermindering van stressgevoelens. Toch kan het best lastig zijn een kamerplant te moeten verzorgen. Zeker als je vaak voor langere tijd niet in een bepaalde ruimte komt. Ga je op vakantie, dan wil je natuurlijk niet dat je mooie planten verpieteren. Je kunt je buren vragen om op je planten te letten, maar je kunt het ook anders aanpakken. Bij Growing Concepts zijn we de specialist in zelfstandige ecosystemen. De ecosystemen bestaan uit een plant, mossen en andere zorgvuldig bij MPS-GAP gecertificeerde kwekers uitgezochte materialen. We beginnen altijd met de onderlaag, die uit aarde, kleikorrels en mos bestaat. Daarop bouwen we een prachtige siertuin, die samen met het mos, de aarde en de glazen bol of bokaal het ecosysteem vormen. Deze ecosystemen zijn helemaal zelfvoorzienend en zien er bovendien oogverblindend uit. Je krijgt alle rust en schoonheid van een kamerplant, maar hoef de plant vrijwel geen water te geven. Ook heeft de plant geen verdere verzorging nodig, zoals het afknippen van dode bladeren. Het water dat overdag verdampt slaat namelijk neer aan de binnenkant van de hermetisch afgesloten glazen biotoop en word ’s avonds weer opgenomen. De voedingsstoffen uit afgevallen bladeren, worden ook weer opnieuw opgenomen in het ecosysteem. Alles wat de plant verder nog nodig heeft is indirect zonlicht en een beetje liefde van jou als nieuwe eigenaar.

Een ecosysteem voor elke omgeving

Onze producten zijn geschikt voor elke omgeving en voor elke portemonnee. Zo kun je bij ons grote ecosystemen van maar liefst 34 liter bestellen, maar ook prachtige kleine biotopen van niet meer dan 5 liter. Deze kleine biotopen haal je al vanaf €29,99 in huis. De biotopen bevatten speciale planten, zoals de Cycas, de Clusia, de Fittona, maar ook de Gingseng, de Arabica koffieplant en de aspergeplant zijn te bestellen. De biotopen zitten in stijlvol vormgegeven glazen bokalen. Zo worden de grote ecolight potten, bijvoorbeeld, door ons zelf opgehaald in een klein Italiaans fabriekje. Daarna wordt er in ons eigen atelier een speciaal voor die pot geschikte handgemaakte dop vervaardigd. De ecolight potten bevatten bovendien een fraaie lamp, die de plant van wat extra warmte en liefde voorziet. Maar niet alleen de plant. Ook u en uw gasten zullen, als u de lamp aanmaakt, genieten van de unieke en warme uitstraling van de ecolight biotoop. Ook onze andere ecosystemen komen in een prachtige bokaal. Zo kun je kiezen uit stoere weckpotten, kekke erlenmeyers, elegante gesloten vazen en zelfs kleine eivormige bokalen.

Grooow, prachtige open vazen

Naast de hermetisch afgesloten ecosystemen, hebben we ook een aantal prachtige open vazen. Deze vazen vormen onze unieke Grooow collectie. De vazen ontvang je als doe het zelf pakket dat je aan de hand van een heldere instructie gemakkelijk en snel in elkaar zet. Zo hebben we een prachtige vaas waarin een bonsai boompje op een ondergrond van mos groeit. In de Grooow serie zijn verder nog diverse botanische planten verkrijgbaar. De samenstelling van de planten is precies op elkaar afgestemd, zodat ze gemakkelijk kunnen overleven. De Grooow collectie biedt de perfecte balans tussen zelfvoorziening en verzorging. De pot heeft eens per week wat water nodig, daarnaast geef je de plant net zoveel ruimte als je zelf wilt. Dat betekent dat je dode takjes of bladeren door het open ecosysteem zelf kunt laten opruimen, of de plant zelf hiervan kunt ontdoen. Je kunt dus zelf kiezen hoe groen je vingers moeten zijn. Aan de afwerking van de prachtige vazen in de Grooow collectie wordt veel aandacht besteed. De vazen hebben een dikke kwaliteit glas en mooi geslepen randen. Zelfs het meegeleverde mos is heel bijzonder en wordt door ons speciaal uit Denemarken gehaald.

De groene longen in huis en kantoor, onze planten

Natuurlijk hebben we bij Growing Concepts ook een breed assortiment aan kamerplanten. We zoeken al onze planten één voor één uit bij MPS-GAP gecertificeerde kwekers. Kamerplanten hebben luchtzuiverende kwaliteiten en dragen dus direct bij aan het leefklimaat in de ruimte waar ze geplaatst worden. Een goede plant is echter meer dan alleen maar wat groen in de hoek. Bij Growing Concepts, kiezen we voor design en creativiteit. Heb je bijvoorbeeld een voorkeur voor een minimalistisch interieur, dan past de Maori Corokia (een plant uit Nieuw Zeeland) daar perfect bij. Je plant vormt zo de perfecte blend met de rest van je interieur en voegt daarmee kwaliteit toe aan jouw verhaal. Deze aandacht voor detail en design maakt de aanpak van Growing Concepts echt uniek. We bieden dan ook een grote collectie aan van planten die bij alle soorten interieurs en designconcepten aansluiten. Zo bevat onze brede selectie de Philodendron Atom. Zet deze klimplant naast een gaasrek in je huiskamer of werkruimte en je zult al snel merken dat de plant aan zijn klim begint. Zo krijgt de ruimte een indrukwekkende groene feature, die ook nog eens de lucht zuivert en verfrist. Houd je van een wat meer traditionele look, dan is de waaierpalm wellicht wat voor jou. Deze elegante palm, met mooie uitwaaierende bladeren, staat goed bij elk interieur. Ook de Pachira Aquatica of waterpalm weet op elegante wijze de kwaliteitsbeleving van een ruimte te verbeteren. Ook deze plant past prima bij zowel een modern als klassiek ingerichte ruimte. Zoek je iets speciaals, maar heb je niet al te veel ruimte, dan hebben we met kleinere planten als de Ficus Gin Seng en de Yucca ook keuze genoeg. De Yucca doet het als sierplant bijvoorbeeld prima in de horeca, maar ook voor je huiskamer is deze plant, waarvan de vrucht trouwens eetbaar is, een ideale keuze.

Bekijk onze collectie

Op onze website kun je uitgebreid een kijkje nemen in onze grote collectie ecosystemen, Grooow concepten en kamerplanten. Je leest er bovendien alles over de geschiedenis van de plant, waar op de wereld de plant van nature groeit en waar deze vroeger voor werd gebruikt. Informeer jezelf en bekijk welk van de unieke concepten van Growing Concepts bij jou past. Heb je zelf creatieve ideeën, voor bijvoorbeeld het samenstellen van een relatiegeschenk, of speciale bokaal, aarzel dan niet om met ons contact op te nemen.

Growing Concepts, hoe wij werken

Bij Growing Concepts werken we vanuit een diepgeworteld respect voor de natuur. Elke plant is een levend wezen en heeft dan ook liefde en respect nodig. Bij Growing Solutions laten we het niet bij dit uitgangspunt alleen. Zo werken we alleen met handgeselecteerde materialen en wordt elk ecosysteem eveneens met de hand vakkundig in elkaar gezet. Koop je een ecosysteem, dan hoef je dit als nieuwe eigenaar eigenlijk alleen nog maar op de juiste plek neer te zetten. Meer heeft het ecosysteem niet nodig. In een handig boekje lees je alles over de (minimale) verzorging die jouw biotoop nodig heeft, zodat je ecosysteem optimaal kan functioneren en floreren. Het belangrijkste hierbij is ervoor te zorgen dat je het ecosysteem niet in de volle zon zet, maar er wel voor zorgt dat er voldoende indirect zonlicht binnenkomt. Bestel je een van de Grooow concepten, dan krijg je de onderdelen (de ondergrond, het mos, de plant en de vaas) los binnen. Bij het pakket zit een eenvoudig boekje met heldere instructies over hoe je dit ‘doe het zelf pakket’ in elkaar zet. Moeilijk is dit overigens niet. Sterker nog, het is juist een leuke en creatieve manier om kennis te maken met je nieuwe aanwinst.

Passie voor groen, respect voor de natuur

Bij Growing Concepts vinden we dat passie voor groen, verder moet gaan dan alleen de prachtige plant die we aan jou leveren. We proberen daarom zo milieuvriendelijk mogelijk te werken. Dit zie je terug in het gebruik van gerecyclede materialen en in de keuze om zo weinig mogelijk plastic te gebruiken. Onze producten bestaan dan ook vrijwel geheel uit hergebruikt karton, glas en hout. Zo tonen wij ons respect voor de natuur, terwijl we jou in staat stellen je binnen omgeving van een groen designelement te voorzien.

Bezoek ons online

Op onze website vind je al onze producten. Wij vinden het belangrijk dat je weet wat je in huis haalt. Daarom hebben we al onze producten uitgebreid beschreven. Je ziet welke materialen we gebruikt hebben, waar deze vandaan komen en kunt er zelfs een kijkje achter de schermen nemen. Ook lees je op onze site, bij elk product iets over de natuurlijke leefomgeving van de plant. Ook lees je over het gebruik van de plant door de inheemse bevolking. Koop je een ecosysteem, dan leggen we ook uit hoe in de biotoop de natuurlijke leefomgeving van de plant wordt nagebootst. Heb je een creatief idee voor een relatiegeschenk of aandenken, waarbij wij van Growing Concepts een rol zouden kunnen spelen, dan horen we ook graag van jou. We zijn heel benieuwd naar jouw ideeën en nodigen je uit om samen met ons over de mogelijkheden in gesprek te gaan.

Veilig en vertrouwd

Als je iets via onze website bestelt, heb je de zekerheid en veiligheid van Webwinkel Keur, het keurmerk voor online webshops. Bovendien heb je, je bestelling (overal binnen Nederland) meestal binnen drie dagen in huis. Heb je een ecosysteem gekocht, dan maken we voor de levering van de grotere bokalen persoonlijk een afspraak met jou over de levering van het ecosysteem. Zo weet je zeker dat de biotoop jou in goede staat bereikt. Wil je liever eerst met eigen ogen zien hoe mooi onze bokalen samengesteld zijn, dan kan dat ook. Onze producten zijn namelijk te bewonderen in onze speciale concept store in Haarlem. Deze concept store is gevestigd in het dynamische Raaks Halle (Drossestraat 2 in Haarlem), een uniek winkelconcept met wel 40 zelfstandige aanbieders. Kom eens langs in deze winkel, of neem via de website contact met ons op. We bespreken graag de mogelijkheden met je door. Hierbij staan jouw wensen en creativiteit, wat ons betreft, altijd voorop. Dat is de werkwijze van Growing Concepts.
[/ux_banner]