Zo breng je rust en eenheid in je interieur

  1. Er is een hoop gaande in de wereld. Na de afgelopen jaren waarin we ons op verschillende vlakken hebben moeten aanpassen, is de rust in de wereld helaas nog steeds niet helemaal teruggekeerd. Toch hebben veel mensen hier wel behoefte aan. Dus wat is er dan fijner om thuis te komen in een huis waar je die rust wél kan ervaren en waar je je even heerlijk kan terugtrekken. Wij geven je hieronder een aantal tips om meer rust en eenheid in je interieur te krijgen. Zo creëer je een plekje waar je even helemaal jezelf kan zijn!

 

Kleurgebruik

 

De kleurkeuzes die je maakt, hebben veel invloed op hoe een ruimte aanvoelt. Om meer eenheid te creëren, kan je gebruik maken van de 60-30-10 regel. In dit geval kies je drie kleuren uit. De eerste kleur gebruik je voor 60% in de ruimte. Dit is je primaire kleur. De tweede kleur is de secundaire kleur en gebruik je voor 30% en de laatste kleur is een accentkleur en gebruik je voor 10% in de ruimte. 


Om een rustig geheel te krijgen zou je voor de primaire kleur het beste een kleur kunnen kiezen uit een naturel kleurpallet. Gebruik dit voor de wanden, plafond en eventueel de grootste meubels. Voor de secundaire kleur kies je een tint die past bij de primaire kleur maar net even anders is, waardoor een mooi contrast ontstaat. Gebruik deze kleur in meubels, vloerkleden of bijvoorbeeld wanddecoraties. Bij de laatste kleur mag je een kleur kiezen die er echt even uitspringt aangezien hij maar voor 10% gebruikt wordt. Met deze kleur kan je echt je persoonlijke touch aan het interieur geven. Gebruik deze kleur in accessoires zoals kussens, vazen, kaarsen ect.

 

eenheid in interieur

Materiaal gebruik

 

Nu je weet hoe je de kleurverdeling het beste kunt toepassen in een interieur is het ook goed om te kijken naar het gebruikt van materialen. Deze hebben namelijk ook een grote invloed op hoe een ruimte aanvoelt. Ga voor een mix van verschillende materialen die passen binnen je kleurpallet. Dit maakt een ruimte net iets spannender en geeft dynamiek aan een ruimte.

 

"De juiste verdeling van kleuren en materialen zijn essentieel voor het creëren van een rustig interieur”

Zorg voor een goede akoestiek

 

Niets is vervelender dan in een ruimte te zijn waar de akoestiek niet goed is. De ruimte klinkt hierdoor hol en voelt daardoor ook meteen kil aan. Je kunt de akoestiek gemakkelijk verbeteren door het toevoegen van materialen die het geluid absorberen. Denk hierbij aan vloerkleden, stoffen meubels of moswanden. Een moswand heeft een geluiddempende werking waarbij 80% van het geluid dat de moswand bereikt geabsorbeerd word. Hierdoor is het een perfecte wanddecoratie om de akoestiek te verbeteren.

 

Akoestiek moswand

Creëer genoeg opbergruimte

 

We kennen het allemaal; rondslingerend speelgoed van de kinderen of losse rommeltjes die altijd overal en nergens liggen. De rust en eenheid in een interieur is dan ver te zoeken. Zorg ervoor dat je voldoende opbergruimte hebt waar je al deze spullen in kunt opbergen. Zo zit je s ’avonds, nadat eventueel de kinderen op bed liggen, een stuk lekkerder op je bank. 


Creëer daarnaast aparte plekjes voor je accessoires. Maak hier echt hoekje van door meerdere dingen bij elkaar te zetten, in plaats van alles los door de ruimte. Je zult zien dat de kamer in één klap een stuk rustiger overkomt.

Voeg planten toe

 

We schreven al een keer eerder een blog over de kracht van groen en planten in je interieur. Je kunt hem hier teruglezen. Planten zijn goed voor de akoestiek, luchtvochtigheid en maken ons ook daadwerkelijk blij. Kies voor een aantal grotere planten om echt een statement je maken. Dit brengt meer eenheid dan veel losse kleine planten. Of kies natuurlijk voor een ecosysteem. Ook hierbij kan je kiezen voor groots, zoals onze EcolightXXL, Hebe of Demeter. Kies je wel voor een kleiner ecosysteem, zoals de Egg of Erlenmeyer? Maak er dan weer een gezellig hoekje van met je andere accessoires zoals hierboven al getipt!

Ecosysteem Hebe

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.


Example blog post
Example blog post
Example blog post