Waarom groene planten op kantoor?

Waarom groene planten op kantoor?

Het kantoor is voor velen van ons dé plek waar we flink wat tijd doorbrengen. Vaak zittend achter een bureau. Natuurlijk is het dan fijn als het kantoor een frisse, inspirerende omgeving is waar je je optimaal kunt focussen. Er is één manier waarop je dat het beste bereikt namelijk met planten op kantoor! Planten zien er niet alleen mooi uit, maar hebben ook allerlei voordelen. Wij vertellen je graag waarom groene planten op kantoor zo goed zijn!

Voordelen planten op kantoor

Het eerste voordeel van planten op kantoor is dat het echte sfeermakers zijn. Een groene omgeving creëert een rustige en fijne sfeer voor iedereen die er gebruik van maakt. Met planten zet jij jouw kantoor in de schijnwerper. Werknemers en bezoekers zullen zich fijn voelen in een ruimte met planten en groen.

Daarnaast zorgen planten voor een natuurlijke luchtzuivering. Ze zetten kooldioxide (CO2) om naar zuurstof. Tegelijkertijd filteren ze daarmee schadelijke stoffen uit de lucht. Deze stoffen worden afgebroken in de wortels. Met planten zal een ruimte minder snel muffig ruiken of een droge lucht hebben.

Wetenschappelijk bewezen

Natuurlijk weten we allang dat planten naast sfeer en luchtzuivering ook zorgen voor betere akoestiek en minder galm. Dit komt direct je concentratievermogen ten goede. Maar wist je dat planten ook zorgen voor meer creativiteit? Uit wetenschappelijk onderzoek is bewezen dat één plant hierin al het verschil kan maken. Planten zorgen voor rust en ruimte in je hoofd en dat zorgt voor nieuwe ideeën.

Daarnaast blijkt uit onderzoek dat planten stress helpen verminderen. Dit komt omdat het kantoor dan een beetje meer aanvoelt als thuis. Als er bij iedereen een plant op bureau staat, kan het zelfs zijn dat er minder ziekteverzuim is.

De beste planten voor op kantoor

Speciaal voor op kantoor heeft Growing Concepts een aantal frisgroene kantooroplossingen geselecteerd. De beste planten voor op kantoor hebben namelijk weinig verzorging nodig. Er is immers niet altijd tijd om rustig de kantoorplanten te verzorgen en onderhouden. Hoe los je dit op? Met onze ecosystemen en andere groene oplossingen zoals de Huldra letters.

De ecosystemen van Growing Concepts zijn onderhoudsarme groene biotopen voor op kantoor. Deze kleine terrariums zijn een natuurwereld miniatuur, voorzien van een glazen behuizing. De ecosystemen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en vormen. Het water condenseert tegen het glas en komt via het mos weer terug bij de wortels van de planten. Ideaal voor op je bureau of op een centrale plek op kantoor. De huldra letters vormen een speelse groene oase voor op de muur. Vorm met de letters jouw bedrijfsnaam en heet bezoekers welkom in zacht rendiermos!


Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.


Example blog post
Example blog post
Example blog post