Gun jezelf een inspirerende werkplek die energie geeft

Elke dag werken in een saaie omgeving, daar wordt niemand vrolijk van. Gelukkig zijn er ontzettend veel mogelijkheden om je (thuis)kantoor persoonlijk te maken. En zie: een inspirerende ruimte maakt creatiever én het verbetert de productiviteit en prestaties. Wij geven je tips om gemakkelijk zelf een fijne en groene werkplek te creëren.

Dag stress, hallo groen
Als we íets geleerd hebben de afgelopen tijd, dan is het wel dat de plek waar we werken een grote impact heeft op hoe we ons voelen. Maar waar moet een fijne werkplek aan voldoen? Allereerst: zorg voor veel daglicht en frisse lucht, dat is goed voor de productiviteit. En maak je kantoor groen! Met planten haal je de sfeer van buiten naar binnen. Planten zuiveren de lucht en zorgen voor stressvermindering, blijkt uit onderzoek. Zoek je iets originelers dan de standaard vetplant of cactus voor op je bureau? Ga dan voor een terrarium met tropische planten. Je hebt ze in allerlei vormen en maten: van de Biodome, een koepelvormig terrarium, tot de statige Faunus. Echte statement pieces. Bijkomend voordeel is dat je de planten geen water hoeft te geven, ze houden zichzelf in leven. Zo kun jij je lekker focussen op die naderende deadline. 

Faunus, Ecosysteem, Terrarium

Botanisch kunstwerk
Over uitzicht gesproken, is het niet gek dat dat we op werkdagen vaak de hele dag tegen een saaie muur aan zitten te kijken? Niet bepaald inspirerend! Zet je bureau eens voor het raam. Sommige mensen zijn van mening dat dit teveel afleidt, wij zien het anders: een mooi uitzicht leidt niet af, maar inspireert juist. Net als kunst aan de muur. Hoe fijn is het als je tijdens het werken om je heen kijkt en wordt omringd door mooie schilderijen of wanddecoraties? Vooral afbeeldingen met een rustgevende of frisse uitstraling zorgen voor een fijne sfeer. Neem de Vesta collectie: deze eikenhouten wandpanelen zijn voorzien van ingebrande botanische tekeningen. Hiermee tover je die ene saaie wand in no-time om tot iets bijzonders. Hang dit bijzondere kunstwerk op in de buurt van je bureau, zo heb je altijd iets moois om naar te kijken.

 

Vesta, wandschilderij, laser, eikenhout

 

Magische moswand
Voor wie nog een stapje verder durft te gaan: heb je wel eens gedacht aan een moswand voor jouw home office of kantoor? De Huldra is een modulaire collectie met verschillende wandpanelen, waarmee je zelf jouw eigen wand samenstelt, zo groot als je maar wilt. Combineer bijvoorbeeld de mosletters en ga voor een inspirerende slogan – of je bedrijfsnaam! – aan de muur. Dankzij de organische textuur en mooie groene kleur van het rendiermos, voelt jouw werkplek meteen een stuk warmer en knusser aan. Wist je trouwens dat het mos ook nog eens geluiddempend is? Dit komt omdat de vertakte structuren van het mos het geluid absorberen. Precies wat je nodig hebt op een productieve dag. Eén wand is al voldoende om dit effect te verkrijgen. De Huldra is dus niet alleen een echte sfeermaker, maar ook een uitkomst voor als je in alle rust wilt thuiswerken.  

Huldra, mosswall, moswand, eiken

 

Even wegdromen
Nog een fantastische manier om je werkplek in één klap een sfeervolle upgrade te geven, is met tof behang. Van tropische palmen tot een mistig bos vol bomen die zijn gehuld in de nevel.... de behangcirkels- of vierkanten uit de Dana collectie zorg voor een wauw-effect, iedere keer dat je jouw (thuis)kantoor binnenstapt. Behangervaring is niet nodig, net zo min als lijm, je bevestigt deze zelfklevende muurstickers heel gemakkelijk zelf aan de muur. Zo brengt dit geweldige behang je in een mum van tijd in tropische sferen. Leuk weetje: de vintage botanische prints zijn geïnspireerd op illustraties van negentiende-eeuwse botanici en ontdekkingsreizigers. Ze lijken haast wel speciaal ontworpen om heerlijk bij weg te dromen tijdens de zoveelste saaie Zoom-vergadering. Eén ding is zeker: de tijd van saaie witte kantoormuren ligt definitief achter ons! 

Dana, Muursticker, wanddecoratie


Shop nu alle producten voor een groene werkplek;


Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.


Example blog post
Example blog post
Example blog post