Ontmoet de sociale werkplaats; IJmond werkt! en één van de werknemers!

Ontmoet de sociale werkplaats; IJmond werkt! en één van de werknemers!

Onlangs hebben we jullie al even kort meegenomen in een blog over hoe ons bedrijf is ingericht. Waar laten we onze producten maken en wie werkt er allemaal mee aan het merk Growing Concepts? Heb je de blog gemist? Lees hem dan hier terug.
In de blog van vandaag gaan we hier iets verder op in. We nemen jullie mee naar de sociale werkplaats waar we mee samenwerken; IJmond werkt!. 

 

De sociale werkplaats: Ijmond werkt!

 

IJmond Werkt! is een organisatie die zich bezighoudt met een efficiënte en effectieve re-integratie van burgers die een beroep doen op de Participatiewet. Ook bieden ze werk en ontwikkelingsmogelijkheden aan mensen met een indicatie voor de sociale werkvoorziening of beschut werk.

Het doel van de organisatie is om mensen zoveel mogelijk zelfredzaam te maken door ze actief mee te laten doen aan de maatschappij door werk. Lees hieronder ook de visie van IJmond Werkt!.

 

De sociale werkplaats IJmond werkt!

“Onze overtuiging is dat ieder mens van waarde is en met zijn of haar talenten een passende plek verdient om een bijdrage te kunnen leveren. Samen doen we er alles aan om mensen die plek te laten vinden, vanuit eigen motivatie, kracht en mogelijkheden”.

 

Welke Growing Concepts producten komen bij IJmond werkt! vandaan?


Verschillende Growing Concepts producten worden (deels) bij IJmond werkt! gemaakt. Zo verpakken ze al het mos, steentjes en aarde voor in de terrariums. Ze plakken het mos op de wanddecoraties en verpakken de wandpanelen. Verschillende werkzaamheden wat het werk ook erg divers maakt.

Sociale werkplaats IJmond Werkt!

Ontmoet Henk:


Graag willen we jullie voorstellen aan Henk. Henk is één van de medewerkers van IJmond werkt! en één van de toppers die meewerkt aan de producten van Growing Concepts. Wat doet hij allemaal voor Growing Concepts en wat is zijn favoriete product? Wij zijn benieuwd!

Henk is een gezellige en hardwerkende man die overal voor openstaat. Samen met zijn vrouw heeft hij 2 kinderen waar hij erg trots op is. Hij is gek op voetbal en dieren. En dan vooral renpaarden; een plek waar hij in zijn vrijetijd dan ook vaak te vinden is.
Al 40 jaar is Henk werkzaam bij IJmond werkt! waar hij al verschillende banen heeft gehad. Zo zat hij in het “groen”, heeft hij jaren op een kinderboerderij gewerkt en heeft hij in de tweedehands winkel Noppes gestaan.

Nu werkt hij op de afdeling waar o.a. de producten van Growing Concepts gemaakt worden en hij wil niks anders meer! Henk: “Ik vind het leuk om op deze afdeling te werken. In het plakken van de mostegels kan ik mijn creativiteit kwijt. Ik vind het heel leuk om te helpen en zou hier graag willen blijven tot mijn pensioen”.

Naast dat hij zelf meewerkt aan de Growing Concepts producten, bewaakt hij ook het overzicht over de afdeling. Hij kijk wie wat goed kan en zorgt dat iedereen binnen zijn eigen kwaliteiten de juiste werkzaamheden heeft. Henk: “Iedereen moet wel op zijn plek zitten en goed zijn in wat hij/zij doet. Maar ik werk zelf ook graag mee. Ik ben niet het type dat gaat zitten kijken hoe andere mensen aan het werk zijn”

Henk zijn favoriet:


Als laatste hadden we nog 1 vraag aan Henk; Wat is zijn favoriete product?
Daar hoefde hij niet lang over na te denken. “Ik vind het wandpaneel organisch reliëf met groen rendeermos en het organisch wandpaneel met groen rendeermos heel erg mooi en vind het heel leuk dat ik aan dit product mag meewerken”.

 

Met trots ging hij dan ook meteen op de foto met één van zijn favoriete producten. 

Henk van de sociale werkplaats IJmond Werkt!

Wij zijn erg blij dat we kunnen samenwerken met een organisatie als IJmond werkt en hiermee ook ons steentje kunnen bijdragen aan de maatschappij. En krijg jij binnenkort jouw Growing Concepts product binnen? Grote kans dat Henk hier aan mee heeft gewerkt of één van de andere medewerkers van IJmond werkt!.

 

Terug naar blog

1 reactie

wat een leuk stuk over mijn op jullie blog

henk broek

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.