Een groen kerstfeest met deze bijzondere kerst kado's van Growing Concepts

 

Een plant is veel meer dan een simpele optelsom van zijn bladeren, stengels en wortels. We worden erdoor herinnert aan de onstuimige schoonheid van de natuur, waar we vooral in tijdens de koude winterdagen vanuit onze warme huizen en kantoren naar hunkeren. De eenvoud, de gestage groei en het relatief lage onderhoud, vooral in vergelijking met huisdieren, maken ze bijzonder geliefd bij iedereen. Daar komt ook nog eens bij kijken dat ze een rustgevend effect hebben en heel goed zijn voor je gezondheid. En zonder planten zou het ecosysteem van onze mooie aardbol uiteraard niet kunnen functioneren. Weet je nog niet wat je dit jaar met kerst aan je dierbaren of familie wil schenken? Dan kan dit unieke geschenk zoveel meer zeggen dan woorden ooit kunnen doen. Een plant is immers goed voor het milieu, de gezondheid en tevens een prachtig decorstuk voor elke ruimte.

Een plant kado doen: een zorgzaam en attent gebaar 

Naarmate de dagen korter worden en we minder van het zonlicht kunnen genieten, zijn er helaas enkelen onder ons die lijden aan een vorm van seizoensgebonden depressie oftewel het bekende winterdipje. In deze situatie kan groenvoorziening in huis of op kantoor bijdragen aan het verminderen van stress, verbetering van het humeur en het zuurstofgehalte in een ruimte verhogen. Uiteraard zal het schenken van mooie groene planten een winterdipje niet volledig kunnen genezen, maar het is wel een teken van erkenning, zorgzaamheid en toont aan dat je iemands gezondheid en welzijn op waarde weet te schatten. Het is eigenlijk een van de weinige, maar bijzonder attente dingen die we kunnen doen om hieraan blijk te geven.

Probeer het eens te zeggen met een mooie groene plant

Het kan een moeilijke opgave zijn om het perfecte kerstkado te vinden. Een geschenk moet immers een betekenis hebben en de emoties die je wil overbrengen kunnen uitdrukken. Wist je dat de bekende leus 'zeg het met bloemen' ook op de groene plant van toepassing is? De taal van de plant kan helpen verwoorden wat je eigenlijk niet durft uit te spreken of de intensiteit van de boodschap versterken.

Een bamboe plant symboliseert bijvoorbeeld rijkdom, een lang leven, voorspoed en geluk. En de verschillende lagen hebben weer een andere betekenis. Zo staan twee lagen voor liefde, drie lagen voor een lang en gelukkig leven en vijf lagen

voor rijkdom. Zeven lagen staan voor gezondheid, acht lagen voor groei, negen voor geluk en tien lagen staan voor perfectie. Afhankelijk van welke boodschap je aan de ontvanger wil overdragen, kun je deze plant schenken wanneer iemand aan een nieuw hoofdstuk in zijn / haar leven begint.

Een kerstboom in een terrarium

Al ruim voor de kerstdagen halen velen van ons de traditionele kerstboom in huis om hem vrolijk op te tuigen met glimmende ballen en de kerstkadootjes eronder te leggen. Wil je dit ultieme kerstgevoel accentueren? Dan kun je een biodome met een ‘kerst plantje’ erin in huis halen of schenken. Deze biodome heeft als centerpiece een Araucaria plant die afstamt van de naaldboom en lijkt daardoor op een perfecte mini kerstboom in een glazen bol. In de shop vind je tevens verschillende terraria met botanische planten en onder andere de ficus ginseng, beter bekend als bonsai boompje.

Bloemen zijn maar voor even, een plant is voor altijd 

Alhoewel een boeket bloemen een populair geschenk is voor de oudere generatie, zijn ze in tegenstelling tot planten, verouderde iconen van impulsieve en toegeeflijke uitspattingen of soms zelfs een wanhopige poging om iets goed te maken. Verse bloemen zijn van nature niet duurzaam en laten een puinhoop aan verwelkte stengels en bloemblaadjes achter. En het is daarom ook niet verwonderlijk dat millennials de voorkeur geven aan kamerplanten vanwege hun eeuwige groene kracht. Een plant is niet alleen veerkrachtig, maar ook reproductief. Plaats je een snijbloem in een vaas met water, dan bederft die uiteindelijk. Doe je hetzelfde met een plant, dan zal hij binnen enkele dagen nieuwe wortels krijgen en kun je hem overplanten in verse aarde waar hij verder kan gedijen.

Het is daarom ook één van de meest duurzame geschenken die je kunt geven. In tegenstelling tot de sterk gepersonaliseerde smaak van bloemen en hun symbolische betekenis (rood voor liefde, geel voor vriendschap enzovoort), is de klassieke aantrekkingskracht van gladde en glimmend groene bladeren zowel tijdloos als onfeilbaar.

Een tijdloos geschenk voor elke gelegenheid

Een goed verzorgde plant is een blijvend geschenk. Het is een souvenir dat jarenlang bewonderd kan worden en zelfs aan een volgende generatie kan worden doorgegeven. Het is tevens belangrijk de kunst van het verzorgen van planten in stand houden, omdat studies uitwijzen dat het een zeer ontspannende routine is gebleken voor velen. Het is een tastbare manier om letterlijke en figuurlijke ontwikkeling te meten en geduld te leren betrachten temidden van voortdurend gehaal en getrek van de stadse drukte.

Samenwerken aan een bijzonder geschenk

Een biodome of planten terrarium in elkaar zetten schept een bijzondere band. Je bent immers gezamenlijk verantwoordelijk voor het succesvol gedijen van

Als groepsgeschenk op kantoor is dit dan ook een uitermate geschikte toepassing. Teams die een groepskado samen in elkaar zetten, delen de verantwoordelijkheid voor een project. Dit zal uiteindelijk ook een gevoel van kameraadschap creëren, zonder dat het als te persoonlijk wordt ervaren. Ook op zakelijk gebied of als relatiegeschenk is dit unieke kado dus ontzettend bijzonder en heilzaam.

Bij Growing Concepts streven wij ernaar dat je niet alleen van planten kunt genieten als een levend decorstuk, maar ook je levensstijl en werksfeer ermee kunt revitaliseren.

deze mooie botanische planten. Voor dit kleine ecosysteem kun je met z'n tweeën of een groepje, een plan ontwerpen om de perfecte groene miniwereld te in elkaar te zetten. Met een biodome kit van Growing Concepts beschik je over je eigen gezamenlijke kleine tuin, welke een ontspannen en rustgevend effect heeft. Vanwege de routine die hiermee gepaard gaat, is de ontstressende uitwerking hiervan meteen merkbaar.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.


Example blog post
Example blog post
Example blog post