De kracht van groen

Wat is de kracht van groen? Deze vraag kan je op verschillende manieren benaderen. Waar denk je bijvoorbeeld aan als je aan de kleur groen denkt en wat is de kracht van deze kleur? Wat gebeurd er als je meer groen in je interieur brengt door middel van planten? En wat betekent meer groen als je juist kijkt op het gebied van duurzaamheid. Wij zetten het voor je op een rijtje.

 

De kleur groen

 

Elke kleur heeft een eigen unieke werking op ons. Zo ook de kleur groen. Deze kleur wordt  gezien als een neutrale kleur die rust uitstraalt. Het roept gevoelens op als optimisme, tevredenheid en zorgt voor effectiviteit. Groen is de kleur van het leven, en doet denken aan de lente en zomer. Niet zo gek dus dat je helemaal tot rust komt als je in een bos of natuurgebied loopt.

De kracht van groen

Niet zo gek dat je helemaal tot rust komt als je in een bos of natuurgebied loopt!”

Groene planten in je interieur

 

Het gevoel wat je krijgt als je in de natuur loopt nemen we graag mee naar binnen. Dit kan je gemakkelijk doen door (groene) planten in je interieur te plaatsen. Maar buiten de groene kleur om hebben de planten nog veel meer positieve uitwerkingen op ons.

 

Luchtzuiverend
Zo hebben de meeste kamerplanten een luchtzuiverende werking. De planten zetten CO2 om in zuurstof en kunnen waterdamp uitstoten waardoor de luchtvochtigheid in een ruimte verbetert.

de kracht van groen

Verbeterd de concentratie
Doordat de luchtkwaliteit verbetert is kunnen we ons ook beter concentreren. Een extra goed idee dus om meer planten in huis te halen nu we veel thuiswerken. Werk je op kantoor? Stel dan eens bij je collega’s voor om meer planten neer te zetten. Succes gegarandeerd!

Akoestiek
Nog een bijkomstig voordeel van planten is dat het de akoestiek in een ruimte verbetert.
De bladeren absorberen namelijk het geluid. Hoe groter de planten, hoe beter het effect. Maar denk ook eens aan een moswand. Ook deze vergroeners doen wonderen voor de akoestiek!

 

Planten maken ons blij
Als laatste en misschien we de belangrijkste reden om meer planten in ons interieur te zetten is dat het ons blij maakt. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat planten stress kunnen verminderen. In een huis vol met planten voel je je dus sneller ontspannen en gelukkig. Je kan dit helemaal terughalen naar de oertijd waarin we als mensen in de natuur leefden. Planten in je interieur brengt dit echte oer-gevoel terug. We voelen ons simpelweg lekker tussen de planten.

Duurzaamheid

 

De kleur groen staat ook voor duurzaamheid. Vele organisaties en merken zetten zich tegenwoordig in op het gebied van duurzaamheid. Of het nu is om meer bewustwording te creëren of om producten op een duurzame manier te produceren. Ook bij Growing Concepts proberen we hier zo veel als mogelijk ons steentje aan bij te dragen. Want deze bijzondere wereld met al het moois willen we natuurlijk zo lang mogelijk behouden!


Op dit moment is er in het museum Museom-Ominiversum een interessante tentoonstelling te zien over duurzaamheid; “One Planet Expo”. De tentoonstelling gaat over onderwerpen die ons allemaal bezighouden: een eerlijke verdeling van voedsel, water, energie en hoe we op deze planeet het beste samen kunnen leven. In zeventien tentoonstellingsonderdelen worden aspecten van een duurzaam ontwikkelingsdoel belicht. En het leuke is dat er ook Growing Concepts producten te zien zijn! Dus wil je onze Ecolight of moswand in het museum beworden, neem dan snel een kijkje bij de tentoonstelling die leuk is voor jong en oud!

 

Growing Concepts Museon

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.


Example blog post
Example blog post
Example blog post